Korrekt és gyors eljárás személyi sérülés után

Világszerte több mint 1,2 millió közlekedési baleset történik évente és szinte nincs olyan nap, amikor ne gázolnának el gyalogost Magyarország útjain.
 

Az ilyen balesetek esetében is érvényes az úgynevezett objektív felelősség, hasonlóan a munkahelyi balesetekhez. Ilyenkor a kárt okozó gépkocsi vezetőjét, illetve annak kötelező biztosítóját terheli a felelősség. A károkozó gépjármű csak akkor mentesülhet a felelősség alól, hogyha olyan külső, beláthatatlan, elháríthatatlan körülmény okozta a balesetet, amellyel a károkozó nem tudott számolni, nem volt lehetősége, hogy elkerülje a balesetet, illetve ha a károsult elháríthatatlan magatartása okozta a balesetet.

gyse-katalogus.c4fee0e0d66dAzonban, ha nincs ilyen beláthatatlan körülmény, a károkozót terheli felelősség, amely következtében biztosítójának kell fizetnie a kártérítést a károsultnak. Ez történt János esetében is, akit gyalogosként elütött egy autó. Súlyos személyi sérülést szenvedett, eltörött keze és lába is. Mivel gyalogosként ütötte el az autó, a balesetet okozó kötelező biztosítójának kellett fizetnie kártérítést, nyilvánvalóan azért, mert nagyon komolyan megsérült János. Habár felépült, a baleset maradandó mozgásbeszűkülést okozott lábában és karjában egyaránt. János megbízta baleseti kártérítésekre specializálódott profi jogi partnerünket ügye lebonyolításához, és ennek köszönhetően korrekten és gyorsan, 1 éven belül lezajlott a személyi sérülés kártérítésének eljárási folyamata. János már a baleset után 3 hónappal 3 millió forint kárelőleget kapott a biztosítótól, amelyet felépülésére és minőségi rehabilitációra fordíthatott. Valamint az ügy lezárása után további 7 millió forint kártérítési összeg illette még meg.

Sokan nem tudják, hogy a személygépjármű kötelező biztosítása nem csak arra való, hogy baleset esetén kifizesse a másik kocsiban okozott kárt, hanem a személyi sérülés miatti károkat is kötelező megtéríteniük.

toy-car-accident

 

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában és a Sérülések kártérítése aloldalakon olvashat.

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!