“Komoly veszélybe került immár csonka családunk megélhetése, de szerencsére kaptunk segítséget”… – Egy halálos baleset kártérítése

Sajnos egyre gyakoribbak a tragikus, halálos kimenetellel végződő közúti és munkahelyi balesetek. Azonban azt kevesen tudják, hogy az elhunyt elvesztése miatt, a halálos baleset kártérítése érvényesíthető a hozzátartozók számára, akik igényelhetik az indokolt és a felmerült (temetési, utazási, stb.) költségek megtérítését is. A hozzátartozók gyakran félnek attól, hogy szerettük elvesztése után nem tudnak ugyanazon az életszínvonalon élni, nélkülözniük kell. Habár elhunyt rokonát, házastársát, barátját nem tudjuk visszahozni, a balesetet meg nem történtté tenni, de profi, baleseti kártérítésekre specializálódott jogi partnerünk segíthet megszerezni azt a kártérítési összeget, amelyet az elhunyt családja jogilag indokolt lenne, hogy megkapjon. Ugyanis a biztosítók érdeke, hogy az ilyen szomorú helyzetekben is minimálisra csökkentsék a fizetendő összeget, és egyedül, a gyászban nem könnyű ellenük harcolni.images (2)

 

Katalin két pici gyerekkel maradt özvegyen, miután egy közúti baleset következtében meghalt a férje. A biztosító első körben 1-2 millió forintot ajánlott, amely nemhogy a hosszútávú minőségi életet, de még a baleset utáni, temetéssel kapcsolatos és egyéb intézendő dolgokat sem fedezte. Katalin felkereste szakértő partnerünket, aki a kártérítési eljárás végére az eredetileg felajánlott összeg tízszeresét préselte ki a felelős biztosítóból. A biztosító végső soron 10-10 millió forint kártérítést fizetett a két kisgyereknek, illetve Katalinnak 5 milliót, ezen felül a gyerekek nagykorúvá válásukig tartáspótló járadékban is részesülnek, amely havi szinten 200 ezer forintos járadékot jelent.

 

il_fullxfull.244613308

A világ összes pénze sem lenne képes egy apa, egy férj elvesztését ellensúlyozni, a veszteség pótolhatatlan. Azonban azt a kieső bért, amelyet az elhunyt már nem tud a családi kasszába tenni, nem kell, hogy megérezzék a gyerekek, azt az életszínvonalat, amelyet megszoktak, nem szükséges, hogy feladjanak, csak azért, mert valaki más hibájából édesapjuk elhunyt.

 

Ne adja fel!

Sok esetben a halálos baleset kártérítése sok ügyintézéssel, utánajárással jár, amelyet ilyen szomorú helyzetben nehéz megoldani segítség nélkül. Nem szabad megijedni az évekig elhúzódó perektől, és elfogadni azokat a csekély összegeket, amelyeket a biztosítók és munkáltatók ajánlanak a baleset után. Forduljon olyan szakemberhez, aki szakmai tapasztalatával mindent megtesz azért, hogy az Ön vagy más hozzátartozók érdekeit érvényesítse! 

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában és a Sérülések kártérítése aloldalakon olvashat.

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!