Kis sérülés, nagy baleseti kártérítés

Tapasztalataink szerint sok esetben maguk a károsultak sem tudják, vagy nem merik kártérítési igényüket érvényesíteni, mivel azt gondolják, hogy előbb vagy utóbb meggyógyulnak, vagy ha táppénzt kapnak, akkor igazából nincs is káruk. Ez a felfogás azonban súlyosan téves! A baleseti kártérítés nem csak súlyos sérülésekre jár, hanem mindenkinek, aki baleset következtében megsérül, és nem ő ezért a felelős.chrisofix_bordasin_nagy

Egészen pici sérülésekre is lehet kártérítéseket kapni. Erre példa Miklós ügye, akinek egy baleset során eltörött a bordája, de a későbbiekben helyrejött. Nagyon nagy problémája nincs vele, teljesen felgyógyult, bár a felépülés ideje alatt nem tudott dolgozni. Mivel személyi sérülést szenvedett, ezért a balesetet okozó biztosítójától sérelmi díj illeti. A kártérítési eljárás gyorsan és korrekt módon zajlott, 1 éven belül lezárult az ügy és Miklós 1 millió forintos kártérítési pénzösszeget kapott.images (1)

Természetesen a baleseti kártérítés összege mindig attól függ, mennyire maradandó az egészségkárosodás. Sokan nem tudják azt sem, hogy a csonttörés annak ellenére, hogy a csont előbb utóbb összeforr, maradandó sérülésnek számít, amely kártérítési összege akár milliós nagyságrendű is lehet, ha szakértőkre bízza a kártérítési eljárás intézését.

Ujjcsonttörés, orrtörés, fogtörés a baleset során?

Nem tűnik súlyosnak, mégis előfordul, hogy a későbbiekben érzékeny lesz, már nem funkcionál úgy, ahogy eredetileg a sérült testrész. A fogakat pótolni drága, orrtörés után lehet, hogy plasztikai sebészeti beavatkozásra is szükség van, amely szintén költséges. Nyújtsa be kártérítési igényét, amilyen hamar csak lehet, különben elveszíti a lehetőséget, mivel 3 év után elévül balesetének ügye!

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában és a Sérülések kártérítése aloldalakon olvashat.

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!