Egy halálos kimenetellel végződő közlekedési vagy munkahelyi baleset természeténél fogva tragikus a családtagok számára, a veszteség pótolhatatlan és semmilyen módon nem lehet rá felkészülni.

Mint arról már híradásokból is értesülni lehetett, a közelmúltban Debrecenben gyalogosok közzé sodródott egy személygépkocsi. Az egyik gyalogos a helyszínen meghalt, míg a másik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Tipikus példa arra az esetre, amikor valaki teljesen vétlen, mégis az életét követeli egy szörnyű tragédia, megváltoztatva ezáltal minden családtagja, sőt ismerőse életét. A helyszínen elhunyt asszonytól szerettei nem búcsúzhattak el, valaki más hibájából.

A halálos baleset után a hozzátartozóknak sajnos nem csak a gyásszal kell megbirkózniuk, hanem a hirtelen keletkező költségekkel is. A temetési, utazási költségek mincar-crash12d–mind olyan terhet róhatnak a család vállára, amelyekkel nem könnyű megküzdeni.

De hogyan lehet túllendülni ezen a helyzeten és (ha már nem is úgy, mint régen) tovább folytatni az életet?

Kevesen tudják, hogy az elhunyt elvesztése miatt kártérítés érvényesíthető, sokkal magasabb összegben, mint amennyit a biztosítók maguktól fizetnének. Egyértelmű, hogy ilyenkor nem az az első és legfontosabb gondolata az embernek, hogy kap-e, és ha igen mekkora kártérítést, hiszen ez sem fogja meg nem történté tenni ezt a sorscsapást, azonban mindenképpen jogosan érvényesíthetik igényüket, az elhunyt személy vétlensége (vagy részbeni felelőssége) esetén.

Sajnálatos módon sok olyan esetről is lehet hallani, amikor egy kisgyermekes családban valamelyik szülő elvesztésével a család megélhetése komoly veszélybe kerül. Ilyenkor lehetőség van tartás pótló járulék igénylésére, amely abban segít, hogy a halálos baleset előtti színvonalon tudjanak tovább élni.

Fontos hangsúlyozni, hogy a kártérítés nagyon sok helyzetben jogosan jár a hozzátartozóknak, akár több millió forint értékben, ez azonban sok ügyintézéssel és utánajárással jár, amelyet nem egyszerű segítség nélkül megoldani egy ilyen tragikus helyzetben. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy olyan szakemberekhez fordulunk, akik szakmai tapasztalatukkal mindent megtesznek érdekeink érvényesítésének érdekében.  Sikerdíjért dolgoznak: nincs anyagi kockázat, hiszen csak akkor kell fizetnie a szolgáltatásért, amennyiben az Önt megillető kártérítést megkapja.

A biztosítók érdeke, hogy ilyen helyzetekben a lehető legjobban lecsökkentsék a fizetendő összeget, még akkor is, ha az egyértelműen járna a családnak. Egyedül harcolni ellenük laikusként általában nem vezet sikerhez, így az Önt megillető összeg méltánytalanul örökre elvész…