“Nem hagytam magam becsapni” – Munkahelyi lábtörés

Egy munkahelyi lábtörés kártérítésének története… 

A biztosítókra, munkáltatókra jellemző, hogy nem szeretik kifizetni a balesetek károsultjainak járó, jogos, teljes kártérítési összegeket. Általában felajánlanak egy olyan összeget a balesetben megsérültnek, amely kedvezőnek tűnhet, ám ez valószínűleg háromszor-négyszer kevesebb a megítélhető pénzösszegnél.

Ezért is nagyon fontos, hogy a károsultak a baleset után soha semmilyen papírt, nyilatkozatot ne írjanak alá, amelyben elfogadják az ajánlatot és lemondanak minden további kártérítési igényükről!

Egy gyakorlott, kifejezetten kártérítési ügyekre specializálódott ügyvédnek, szakembernek nagy tapasztalata van abban, hogy mekkora összeg az, amely elfogadható, és abban is, hogyan kell a biztosítókkal, munkáltatókkal tárgyalni.

rehabilitacio-2-300x229Nándor története tanulságos arra nézve, hogy nem szabad hagyni, hogy becsapják a biztosítók, és érdemes mihamarabb profi szakemberhez fordulni. Nándort elütötték egy targoncával a munkahelyén. A baleset során nagyon súlyos lábtörést szenvedett. Mivel munkáltatója rendelkezett felelősségbiztosítással, ezért Nándor kárügyét a biztosító fizette ki. Habár hosszú hónapokig tartott az alkudozás, sikerült peren kívül megállapodni, és a balesetet követően már egy évvel le is zárult az ügy. Nándor továbbra is a cégnél maradhat, ráadásul 10 millió forintos kártérítést kapott a biztosítótól, amelyet a felépülésre, gyógyulásra, rehabilitációra fordíthatott. Ha Nándor nem él ezzel a lehetőséggel, valószínűleg csak egy nevetségesen kevés kártérítési összeget kap, és még a munkáját is elveszíti.

A munkahelyi lábtörés, a lábcsont törése annak ellenére, hogy a csont előbb utóbb összeforr, vagy komolyabb sérülés esetén a műtétek után valamennyire rendbe jön, maradandó sérülésnek számít, amely kártérítési összege akár milliós, Nándor esetében 10 milliós nagyságrendű lehet, ha szakértőkre bízza a kártérítési eljárás intézését.

További információkat a baleseti kártérítésről és profi jogi szakértőinkről honlapunk Rólunk menüpontjában és a Sérülések kártérítése aloldalakon olvashat. 

Kérdése van baleseti kártérítését illetően?

Ha Ön bizonytalan kártérítésének összegét, illetve az eljárás folyamatát tekintve, keressen minket a Kapcsolat menüben található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire. Vegye igénybe szolgáltatásunkat!